torek, 21. januar 2014

Potovanje v neznano


Ustvarjalno življenje je polno korakov v neznano. Ob tem pogosto občutimo strah in pomanjkanje varnosti. Odpravljamo se tja, kjer še nismo bili in ne vemo, kaj nas čaka. Ali si upamo tvegati, da ne bo šlo vse po naših načrtih? Smo pripravljeni sprejeti lastno negotovost in ranljivost? To prav gotovo ni lahko, je pa potrebno, ko se odločimo, da želimo v svoje življenje sprejeti rodovitne naplavine reke ustvarjalnosti.

Ko zberemo pogum in naredimo prve korake, bodo ti morda zelo negotovi in ne prav sijajni, vse v nas bo želelo nazaj, v ustaljene tirnice poznanega življenja. A prav je, da vztrajamo. Podarimo sebi in svoji kaleči ustvarjalnosti dovolj časa, nežnosti in materinske skrbi, da bo lahko počasi rasla in se razvijala. 
 
Zelo so me navdihnile besede moje srčne prijateljice, ki se je lansko leto odločila za zelo pogumen korak v neznano. V njih je zrno modrosti, zato jih poklanjam naprej, vsem vam, ki morda ravno zbirate pogum za potovanje v neznano ali pa ste ga že začeli. Takole mi je napisala: "... del mene se je prav nasmihal prestrašenemu plesu ega, ki noče v neznano ... a veva, ženski v naju vesta, da je treba stopiti v neznano, nato pa nežno opazovati, kako se kolena tresejo, dokler se tresenje ne spremeni v ples."

Ni komentarjev:

Objavite komentar