petek, 23. maj 2014

neMoč

Prav neverjetno se mi zdi spoznanje, da nas od občutka popolne nemoči do ponovnega občutenja notranje moči, loči en sam, majhen korak.

Včasih se nam zdi, da bi morale za to, da bi se ponovno počutile dobro v sebi, narediti velika, naporna in zahtevna dejanja. Na primer shujšati, ponovno začeti teči, se zdravo prehranjevati,  ... To so res zahtevne naloge in ni čudno, da se jih največkrat sploh ne lotimo ali pa hitro obupamo ... Če pa se naloge lotimo drugače, z majhnimi koraki in poslušanjem sebe, je dosti lažje.

Vsak dan se lahko vprašamo, katero majhno stvar bi lahko naredile, da bi se okrepile. Morda je ta korak obuti superge in odditi na sprehod ali poklicati ljubo osebo, najti čas za počitek, zaplesati ob glasbi, zapeti pesem, koga objeti, kaj ustvarjati ... Vse, kar moramo storiti je, da se uslišimo in to naredimo. Brez razmišljanja, čim prej. Večkrat, ko nam to uspe, bolje se bomo počutile:)) Ne verjamete? Poskusite:))



2 komentarja:

  1. Sem prihajam večkrat po poMOČ, zato hvala Alenki za reklamiranje:) in tebi, Andreja za odprto deljenje. Hvala bogu za internet;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Se strinjam glede interneta:) - kako fino je, ko se najdemo sorodne duše:)) hvala ti za odziv!

    OdgovoriIzbriši